1.Dan NE pocinje kafom.

  • Kafa moze, maksimum 2 dnevno, bez secera, bez mleka, bez slaga. Kafu konzumirzti pola sata posle dorucka, pola sata posle rucka.

2. Dorucak je najvazniji i naj obilniji obrok

  • Uvek servirati do odosno pre  9.00 sati

3. Razmak izmedju obroka 5 sati

  • Dorucak do 9.00, rucak do 14.00 , vecera do 19.00 casova.

4. Izmedju obroka se ne konzumira nista (voce, griskalice…)

5. Svi seceri u svakom oblikiu se izbaciju iz ishrane

6. Voce se ne konzumira

7. Mleko i jogurt se ne konzumira

8. Ostali mlecni proizvodi (sir, kajmak, kiselo mleko…) konzumiraju se samo za dorucak i nikad se ne kobinuju dve vrste

9. Alkohol se ne konzumira

10. Bela brasna se ne koriste

11. Hleb i testenine od preporucenih brasna se konzumiraju samo za dorucak

12. Za rucak i veceru se na preporucuju hleb i testenina

13. Preporuceno je piti 2 litra tecnosti ( voda, limunada bez secera, biljni caj  bez secera , moze i mineralna voda samo 2 case dnevno). Tecnost se  unosi pola sata pre i pola sata nakon obroka.

14.priprema obroka iskljucivo na svinjskoj masti ili maslacu, maslinovo ulje kao dodatak salatama

15.Preporuceno koriscenje. Zitarica

  • NE koristiti pahuljice i mekinje

16. Suvomesnati proizvodi su dozvoljeni

17. Jaja konzumirati za dorucak cela a za ostale obroke samo belanca

18. Jaja ne konzumirati u kombinaciji sa mlecnim proizvodima

19. Sve vrste mesa su dozvoljena, po jedna vrsta u obroku uz svezu salatu

20. Izbegavati: pasulj, grasak, krompir, pirinac, kuvanu sargarepu i cveklu. U restrikciji…

21. NE koristiti sirce (moze limunov sok kao dodatak salatama)

22. Koristiti morsku SO, himalajsku SO.