NAŠA HRONO PRIČA

POGLEDAJ & Poruči Za nas je ovaj vid ishrane "stil života", a ne dijeta.

Hrono ishrana je sve popularniji vid ishrane kako u svetu, tako i kod nas. Pokazalo se da je ovakav način ishrane vrlo uspešnan u gubitku kilograma, ali i u poboljšanju načina života i zdravlja. Ovog vida ishrane mogu se pridržavati i stariji i mlađi, nema lošeg uticaja na zdravlje i vrlo je jednostavan jer ne zahteva preterana odricanja. Upravo su ovo razlozi zašto je hrono ishrana sve zastupljenija.

"Uobročavanjem" i pridržavanjem smo par osnovnih principa, u potpunosti će promeniti Vaše navike i učiniti da kroz relativno kratak vremenski period dovedete svoj organizam do željenog cilja.

Četri nedelje restrikcije, period u kojem praktikujemo tri obroka u razmaku od 5 časova.

Kafa bez šećera, čaj bez šećera pola sata nakon obroka dva puta dnevno po želji, voda po želji oko 2-3 litra. Hlebovi i testenine samo za doručak i samo od integralnih brašna. Jaja, kiselo mleko, kajmak, sirevi, suhomesnati proizvodi, ajvar, sveže povrće itd. Sve u količinama koje su po Vašoj želji. (kombinujući ne više od četri puta u sedmmici.) Za ručak koristiti sve vrste mesa: pileće, svinjsko, juneće, teleće, ribe, divljač... način pripreme grilovano, pečeno, distano, Sve vrste svežeg povrća, gljiva (bez pirinča, graška,pasulja,krompira...) koristiti za salate a grilovano, dinstano kao priloge mesima, od začina morska so, himalajska so, biber, suvi prirodni začini, ulje maslinovo, svinjska mast... Bez hleba i testenina, gaziranih pića i sokova, piva i alkohola, može kisela voda. Količina po želji.

Večera: sveže, dinstano, grilovano povrće, pečurke. Od mesa samo belo pileće i ćureće meso, grilovano dinstano i sve vrsta riba grilovane dinstane i konzervirane. Za večeru mogu belanca od jaja u obliku bareno ili omleta sa zelenim povrćem. Salate sveže: zelena, krastavac, paprika, kupus... Bez hleba i testenine, količina po želji.

Sveukupno, fizička aktivnost itekako doprinosi sveopštem dobrom stanju organizma i naravno utiče na boljitak.