ELEMENTOVA PILECA KRILCA

Pileća krilca u kombinaciji s ljutim začinima su sve samo ne dosadna! Zbog sočnog okusa i ljepljivosti nećete imati izbora nego doslovno polizati prste.

Nemojte se bojati neobičnih začina samo zato jer vam nisu poznati pa mislite da nećete pogoditi odnose. Verujte, jednostavnije je i ukusnije nego što mislite!

Isprobajte kombinaciju ljutih začina na pilećim krilcima, a dok rerna radi za vas, vi odmarate! Zvuči dobro?

Postupak:

Krilca rasecite na dva dela, znači odvojite batačiće i samo krilo. Takođe, ako želite, odstranite višak pilećih kožica.

Krilca stavite u posudu, začinite navedenim sastojcima pa dobro izmješajte. Ako imate vremena bilo bi dobro da malo odstoje u toj marinadi, barem sat vremena.

Zagrejte rernu na 230 stepeni, krilca rasporedite po plehu kojeg ste prethodno obložili masnim papirom pa pecite 35-40 minuta, sve dok se sos nije prepolovio  i lijepo obložio krilca. Zadnjih pet minuta možete uključiti grill. Takođe bi bilo dobro da ih par puta okrenete za vreme pečenja kako bi se sos ravnomerno rasporedio.

Posipajte sa sjeckanim mladim lukom ili vlascem i tostiranim sjemenkama susama. Uz topla pileća krilca poslužite salatu kao prilog.

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 kasicice soja sosa
  • 1 kasicica (čili, tabasco)
  • sok 1/2 limuna
  • 1 kasicica meda
  • 1 kasicica đumbira (sušeni ili sveže rendani)
  • 2 cena sitno seckanog belog luka
  • 2 kasicice susamovog ulja
  • mladi luk ili vlasac
  • kasicica  tostiranih semenki susama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.