POTAŽ OD BUNDEVE

0
taman komplet obrok pravi izbor potaž od bundeve
treba probati
  • 400gr bundeve (iseckane na kockice
  • 4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
  • 1 veći krompir (Iseckan na kockice)
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber

Bundevu, sargarepu, luk i krompir stavite u lonac sa 1,5 litara vode i kuvajte 20-25 minuta. 

2.

Kada je povrce skuvano, ocedi se malo vise od  polovine vode iz serpe u kojoj je ostalo kuvano povrce.

Uzmite stapni mikser i propasirajte povrce da dobijete gustu masu (Ako nemate stapni mikser iscedite povrce i izblendirajte).

3.

Vratite na sporet, dodajte so i biber. Cim provri, kuvajte jos 2 minuta, pa skinite sa ringle, dodajte iseckan svezi persun i beli luk, izmesajte i ostavite sa strane.

Posluživanje

Po zelji mozete dodati pavlaku, krotone, kockice sira,…

Šta je potaž?

Reč potaž potiče od francuske reči potage što u prevodu na srpski znači gusta supa, čorba od raznog povrća sa dodacima testa. To je francusko jelo sa puno vrsta zeleni, ali i drugog povrća.

Ukoliko nemate mnogo vremena a želite da pojedete nešto ukusno na kašiku ovo je idealno jelo za vas.

Skuvajte ukusno povrće štapnim mikserom usitnite tako da bude kašasto, dodajte začine, pavlaku, jaja i uživajte u super ukusnom obroku.

Ovo je samo jedan od najlepših recepata za potaž.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *