POTAŽ OD BUNDEVE

- 400gr bundeve (iseckane na kockice
- 4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
- 1 veći krompir (Iseckan na kockice)
- 1,5 l vode
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so, biber
Bundevu, sargarepu, luk i krompir stavite u lonac sa 1,5 litara vode i kuvajte 20-25 minuta.
2.
Kada je povrce skuvano, ocedi se malo vise od polovine vode iz serpe u kojoj je ostalo kuvano povrce.
Uzmite stapni mikser i propasirajte povrce da dobijete gustu masu (Ako nemate stapni mikser iscedite povrce i izblendirajte).
3.
Vratite na sporet, dodajte so i biber. Cim provri, kuvajte jos 2 minuta, pa skinite sa ringle, dodajte iseckan svezi persun i beli luk, izmesajte i ostavite sa strane.
Posluživanje
Po zelji mozete dodati pavlaku, krotone, kockice sira,…
Šta je potaž?
Reč potaž potiče od francuske reči potage što u prevodu na srpski znači gusta supa, čorba od raznog povrća sa dodacima testa. To je francusko jelo sa puno vrsta zeleni, ali i drugog povrća.
Ukoliko nemate mnogo vremena a želite da pojedete nešto ukusno na kašiku ovo je idealno jelo za vas.
Skuvajte ukusno povrće štapnim mikserom usitnite tako da bude kašasto, dodajte začine, pavlaku, jaja i uživajte u super ukusnom obroku.
Ovo je samo jedan od najlepših recepata za potaž.