ŠNICLA LOVAČKA

0
taman komplet obrok pravi izbor LOVČKA ŠNICLA
treba probati
  • ŠNICLA Potrebno je:
  • 7 do 8 šnicli od buta
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 manje glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • po potrebi brašno
  • so
  • biber

Za lovačku šniclu svi znate i sigurno ste ih već jeli ili spremali, ali možda ne znate sve načine na koje se mogu napraviti. Otkrivamo vam nekoliko različitih, jednostavnih i proverenih recepata. Svaki kuvar ima neku svoju varijaciju, a mi smo od poznatih recepata pokušali da napravimo najbolju kombinaciju.

Tu je recept za marinadu, kao i recepti za sočne šnicle koje se tope u ustima. Možete se opredeliti za one sa sosom od pečuraka ili paradajza.

Da biste ih imali na meniju ne morate ići u lov na divljač, jer se one mogu pripremiti i od svinjskog mesa, ali se ponekad mogu praviti i od drugih vrsta mesa kao što su junetina, teletina ili divljač. Specifičnost ovog jela jeste da uz šnicle ide sos, a u njega možete staviti crni luk, pečurke, senf, paradajz ili vino. Svako ima mogućnost da ovo poznato jelo prilagodi svom ukusu i doda ili oduzme neki od sastojaka.

Marinada za lovačke šnicla – recepti uz koji će meso biti sočno i mekano

Mariniranje šnicli će doprineti punijem i jačem ukusu, kao i teksturi mesa, što će vaš obrok učiniti još ukusnijim i sočnijim.

Sastojci za marinadu šnicla:

  • 1/2 šolje crnog vina
  • 2 kašike senfa
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema marinade:

1. Pomešajte crno vino, senf, iseckan beli luk, origano, majčinu dušicu, so, biber i maslinovo ulje u posudi za mariniranje.

2. Stavite svinjske šnicle u marinadu, prekrijte posudu i ostavite da se meso marinira u frižideru. Vreme mariniranja može varirati, ali optimalno vreme je najmanje 2 sata, ili po mogućstvu preko noći, za intenzivniji ukus.

  • 3. Pre nego što pripremite šnicle, izvadite ih iz frižidera i pustite da malo odstoje na sobnoj temperaturi.
  • 4. Nastavite s postupkom pripreme prema receptu koji sledi. Pošto je meso već začinjeno, šnicle možete odmah uvaljati u brašno.

Lovačke šnicle – recept

Za početak, evo jednog klasičnog i proverenog recepta koji zahteva svinjsko meso i garantuje sočnu i ukusnu šniclu kao finalni rezultat.

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 1/2 šolje brašna
  • so i biber po ukusu (opciono beli luk)
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

  • 1. Šnicla, izlupajte, protrljajte čenom belog luka, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno, osiguravajući ravnomernu pokrivenost.
  • 2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe.
  • 3. Poslužite šnicle tople, prelivene sosom, uz prilog po želji, kao što su krompir-pire, pirinač ili testenina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *