ŠNICLA LOVAČKA

- ŠNICLA Potrebno je:
- 7 do 8 šnicli od buta
- 1 pileća kocka za supu
- 3 manje glavice luka
- 4 čena belog luka
- po potrebi brašno
- so
- biber
Za lovačku šniclu svi znate i sigurno ste ih već jeli ili spremali, ali možda ne znate sve načine na koje se mogu napraviti. Otkrivamo vam nekoliko različitih, jednostavnih i proverenih recepata. Svaki kuvar ima neku svoju varijaciju, a mi smo od poznatih recepata pokušali da napravimo najbolju kombinaciju.
Tu je recept za marinadu, kao i recepti za sočne šnicle koje se tope u ustima. Možete se opredeliti za one sa sosom od pečuraka ili paradajza.
Da biste ih imali na meniju ne morate ići u lov na divljač, jer se one mogu pripremiti i od svinjskog mesa, ali se ponekad mogu praviti i od drugih vrsta mesa kao što su junetina, teletina ili divljač. Specifičnost ovog jela jeste da uz šnicle ide sos, a u njega možete staviti crni luk, pečurke, senf, paradajz ili vino. Svako ima mogućnost da ovo poznato jelo prilagodi svom ukusu i doda ili oduzme neki od sastojaka.
Marinada za lovačke šnicla – recepti uz koji će meso biti sočno i mekano
Mariniranje šnicli će doprineti punijem i jačem ukusu, kao i teksturi mesa, što će vaš obrok učiniti još ukusnijim i sočnijim.
Sastojci za marinadu šnicla:
- 1/2 šolje crnog vina
- 2 kašike senfa
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suve majčine dušice
- 1kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema marinade:
1. Pomešajte crno vino, senf, iseckan beli luk, origano, majčinu dušicu, so, biber i maslinovo ulje u posudi za mariniranje.
2. Stavite svinjske šnicle u marinadu, prekrijte posudu i ostavite da se meso marinira u frižideru. Vreme mariniranja može varirati, ali optimalno vreme je najmanje 2 sata, ili po mogućstvu preko noći, za intenzivniji ukus.
- 3. Pre nego što pripremite šnicle, izvadite ih iz frižidera i pustite da malo odstoje na sobnoj temperaturi.
- 4. Nastavite s postupkom pripreme prema receptu koji sledi. Pošto je meso već začinjeno, šnicle možete odmah uvaljati u brašno.
Lovačke šnicle – recept
Za početak, evo jednog klasičnog i proverenog recepta koji zahteva svinjsko meso i garantuje sočnu i ukusnu šniclu kao finalni rezultat.
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 1/2 šolje brašna
- so i biber po ukusu (opciono beli luk)
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
- 1. Šnicla, izlupajte, protrljajte čenom belog luka, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno, osiguravajući ravnomernu pokrivenost.
- 2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe.
- 3. Poslužite šnicle tople, prelivene sosom, uz prilog po želji, kao što su krompir-pire, pirinač ili testenina.